fredag 14 juni 2013

Du lider av en obeskrivlig, avgrundsdjup ångest. Dina nätter är en alkoholiserad dimma och dina dagar en timlång studie i apati. Hur ska du ta dig ur detta? PJUNKs alldeles egen spådam tar pulsen på andevärlden. Låt tarotpokémonkorten vägleda dig! Obs. att läsningen är allmän och utan undantag passar in på alla PJUNKs läsare, oavsett stjärntecken, skostorlek och livsfilosofi.

Tillvaron
Du är en jävligt avundssjuk, manipulativ och missunnande person med näst intill ingen empati, bristande lojalitet och allmän beräknande svinighet. Grattis! Just nu är du inne i en självskadeprocess som oundvikligen kommer leda till fysiska och psykiska men inom en snar framtid. Om du ännu inte befinner dig i den processen råder pokémonandarna att du genast sätter igång och slutar kämpa emot.
Karriären
Du har tidigare haft hopp om framtiden. Du har betraktat den som allsmäktig, du har med naivt mod och högt huvud närmat dig den, övertygad om utbildningens stora, goda kraft. Men den har övergivit dig, trampat på dig, spottat dig i ansiktet. Förgripit sig på dig och lämnat dig i rännstenen med trasiga strumpbyxor och trosorna runt knäna. Men misströsta inte! Andarna ser ett ljus i horisonten, lycka och framgång nalkas! Korten vill påminna om att vi alla ligger i rännstenen, men somliga av oss tittar på stjärnorna och ser således om någon tappar en krona eller en halvrökt cigg.
Kärleken
Du är ett våp som törstar efter kärlek, trots att det tillhör världens mest obestridbara sanningar (i klass med gravitationen, evolutionen och tingens absoluta meningslöshet) att närhet är sjukligt, passion är äckligt och att älska är att kväva sig själv med en Icakasse. Korten skrattar åt dina patetiska försök att attrahera mongon med storhetsvansinne och dåligt självförtroende/skabbigt hår/pretentioner bortom det begripliga/vad det nu är den här veckan din lilla slinka, och vill vänligast påminna dig om att du är en egocentrisk liten bekräftelsehora som bara är ute efter hans gunst för egen gagn.

Lyckoärg: Oxblod
Lyckoummer: 13
Lyckodag: Domedagen
Män när en försöker förklara våldtäktskultur, white privilege eller slut shaming för dem:


måndag 10 juni 2013

What a wonderful idea to just be quiet for a second and let the men talk...




1. Från botten av mitt hjärta hoppas jag att Blachman och de anställda på Danmarks Public Service kanaler som godkände/ stöttade den här programidén dör en långsam, plågsam, förnedrande död. Och om det inte vore för att Blachmans dotter är en oskyldig syster, hade jag önskat att han tvingats se henne stå naken i TV inför två kåta mansgrisar som kommenterar hennes kropp, och stundvis också hur de tycker att den ska hanteras(!). Hade du fortfarande kallat det konst, Blachan? Och sagt att hon ju faktiskt själv längtade efter dessa mäns bedömningar och utlåtanden?

2. Varför tillät vi Danmarks existens nu igen? 

3. Sofia Fromberg , hur hamnade du i en sån maktposition?  Trivs du med dig själv? Fejkar du alla dina orgasmer?

4. Äntligen klartecken för säsong två! Kom igen tjejer, vi anmäler oss!

//"Angry feminist; prudish uptied humourless manhating, all this stuff" - kvinna, som inte saknar utbildning och lägger tid på att läsa 50 shades of grey och sukta efter bekräftelse och dominans från patriarkatet.